У столиці викрито злочинну групу, якій інкримінують викрадення людей, катування бранців та нанесення тілесних ушкоджень поліцейським

Працівники Департаменту внутрішньої безпеки НПУ, які займалися викриттям протиправної діяльності окремих співробітників Державної міграційної служби, вийшли на злочинну групу, учасники якої причетні до низки тяжких злочинів. Слідчими Головного слідчого управління НПУ, під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України зловмисникам вже оголошено про підозру.

На початку 2018 року оперативники Департаменту внутрішньої безпеки НПУ викрили злочинну схему, яка реалізовувалась окремими співробітниками Державної міграційної служби. Під час відпрацьовування їхніх зав’язків було встановлено кількох цивільних осіб, причетних до вчинення низки тяжких злочинів.

Учасники групи – кияни, ніде не працюють, ведуть аморальний спосіб життя. Наркотики та алкоголь – їхні найліпші «друзі», під дією яких ці чоловіки перебували практично постійно.

Один з фігурантів був викритий патрульною поліцією Києва у стані сп’яніння за кермом «Bentley». Не впоравшись з керуванням, 32-річний водій врізався в дерево. На вимогу поліцейських надати документи почав поводитися агресивно, спробував втекти, а при затриманні почав чинити опір та завдав тілесних ушкоджень інспектору поліції. За цим фактом Головним слідчим управлінням НПУ, під процесуальним керівництвом ГПУ було розпочато кримінальне провадження.

У його спільників через вживання наркотичних засобів людяності залишилось ще менше. Два рідних брати – 35 та 36 років – разом з 40-річним знайомим, застосовуючи погрози, посадили до своїх двох автомобілів «Mercedes» мешканку Києва, її доньку та чоловіка і вивезли до приватного будинку у Київській області.

Жінка працювала в одного з викрадачів хатньою прибиральницею. Згодом власник квартири звинуватив її у викраденні 20 тисяч доларів США. Бранку зв’язали та почали бити, вимагаючи зізнатися у крадіжці та повернути гроші. Ні сльози, ні вмовляння, ні спроби довести свою невинуватість – не переконали зловмисників. Коли бити жертву набридло – нелюди почали її катувати, проколюючи ніс голкою.

Наступного дня викрадачі відвезли родину до Києва і пригрозили розправою, у разі звернення до правоохоронних органів. З численними тілесними ушкодженнями та нервовим зривом киянка потрапила до лікарняного закладу.

12 листопада 2019 року силами бійців відділу швидкого реагування ДВБ НПУ та столичного полку поліції особливого призначення, оперативники внутрішньої безпеки та слідчі Головного слідчого управління НПУ, за процесуального керівництва ГПУ, вручили підозри викритим фігурантам: одному за ч.2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), іншим – за ч.2 ст. 127 (Катування) та ч.2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) КК України. До слідчих дій було залучено кінологічну службу поліції Києва, на одній з адрес виявлено пакетик з речовиною, попередньо – марихуана.

До суду подано клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

(відео, коментар речника ДВБ НПУ Олесі Бойко)

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції Україн

You may also like...