У столиці затримали телефонного шахрая, який виманював у пенсіонерів гроші

«Ваш син у лікарні» – завдяки цій фразі зловмиснику вдалося видурити у киянки понад 140 тисяч гривень.

Чоловік «працював» не сам: він мав напарника, котрий телефонував на стаціонарні номери киян і підшукував жертву. Таким чином він натрапив на 78-річну жінку, представився лікарем та повідомив, що її сину терміново потрібна дороговартісна операція. Перелякана пенсіонерка відразу погодилася заплатити.

Аби вона не уточнювала інформацію у родичів, зловмисник постійно з нею розмовляв по телефону, а в цей час інший фігурант їхав до жінки додому за грошима. Зрештою киянка віддала псевдолікарям понад 140 тисяч гривень та речі, котрі зібрала сину у лікарню. Однак зловмиснику не вдалося розпорядитися отриманим добром – одразу після скоєння злочину його затримали оперативники столичного главку та Деснянського управління поліції.

Як розповів начальник Деснянського управління поліції Олександр Косовський, затриманий уже не вперше потрапляє в поле зору правоохоронців:

«48-річний фігурант приїхав у столицю із Луганська, раніше він уже був судимий за майнові злочини. Наразі доведена його причетність щонайменше до трьох випадків шахрайства у Києві. Також нам вдалося встановити, що напарник затриманого, який підшукував жертв, перебуває на тимчасово окупованій території», – зазначив Олександр Косовський.

Зловмисника затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, слідчі повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. За скоєне чоловіку загрожує до трьох років ув’язнення.

Наразі в суді вирішується питання про обрання запобіжного заходу фігуранту.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...