У столиці затримали жінку за підозрою у вбивстві співмешканця при перевищенні меж необхідної оборони

Під час конфлікту чоловік замахнувся ножем на цивільну дружину, яка почала оборонятися. У результаті співмешканець отримав смертельну травму. Розпочато кримінальне провадження.

До столичної поліції від киянки надійшло повідомлення про те, що у будинку на вулиці Замивній співмешканець її матері отримав ножове поранення. На місце події виїхали «швидка допомога», правоохоронці та кінолог зі службовою собакою.

На изображении может находиться: 1 человек

Як повідомила старший слідчий Голосіївського управління поліції Лілія Бабкова, поліцейські провели першочергові слідчі дії, опитали свідків і встановили обставини події:

«Напередодні 41-річний місцевий мешканець вживав алкогольні напої зі своїм знайомим. Після «посиденьок» прийшов додому, де у нього зі співмешканкою виник конфлікт. Під час з’ясування відносин чоловік став погрожувати жінці ножем, який схопив зі стола. У результаті сталася штовханина, у ході якої співмешканець смикнув руку, яку тримала жінка, й отримав смертельне поранення».

Згідно із повідомленням експертів, смерть потерпілого настала внаслідок проникаючої травми живота. 63-річну фігурантку затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

«Ми встановили, що протягом 22 років спільного життя між цивільним подружжям регулярно виникали сімейні сварки та бійки. При цьому жінка не зверталася до правоохоронних органів за допомогою», – зазначила Лілія Бабкова.

Слідчим відділом Голосіївського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ст. 118 (Умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до двох років позбавлення волі. Фігурантці повідомлено про підозру, вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...