У столиці злочинну групу затримали за крадіжку грошей та ювелірних виробів із квартири пенсіонера (фото)

У помешкання жителя Дарницького району зловмисники проникли під виглядом працівників “Водоканалу”. І поки господар передавав одним візитерам дані лічильника води, їх подільники обнишпорили оселю та винесли із собою понад 30 тисяч гривень і ювелірні прикраси. Втім, на виході їх вже чекали працівники карного розшуку.

У ході відпрацювання Дарницького району оперативні працівники отримали інформацію про те, що на території перебуває група жителів Дніпра зі злочинними намірами. Правоохоронці встановили місцезнаходження вказаних осіб та вирішили простежити за їхніми діями.

Нет описания фото.

Як розповів заступник начальника оперативно-пошукового відділу управління карного розшуку столичної поліції Володимир Мусійчук, за кілька хвилин інформація підтвердилась, а розшуковці на виході з будинку на вулиці Новодарницькій затримали зловмисників із речовими доказами:

На изображении может находиться: один или несколько человек, люди стоят и на улице

«Ми встановили, що група з п’ятьох осіб – двох чоловіків і трьох жінок – пересувалася на «ВАЗ-2107» та об’їжджала двори будинків у пошуках жертви. Їх цікавили одинокі пенсіонери, до помешкання яких було б легко потрапити. Ця схема «спрацювала» з 77-річним дідусем, якому вони назвалися працівниками “Водоканалу”. Тож поки одні відволікали пенсіонера переписом показань лічильника, інші знайшли й викрали його ювелірні вироби та понад 30 тисяч заощаджень. Із цими речовими доказами ми їх затримали на виході з під’їзду».

На изображении может находиться: один или несколько человек, люди стоят и на улице

Чотирьох фігурантів – чоловіка, 1992 року народження та трьох жінок, 1979, 1989 та 1999 років народження, затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ще одного співучасника – 1984 року народження, котрий виконував роль водія, опитали та відпустили. Наразі готуються матеріали для обрання запобіжного заходу правопорушникам.

На изображении может находиться: один или несколько человек, люди стоят, ребенок и на улице

На изображении может находиться: 1 человек, стоит и на улице

На изображении может находиться: один или несколько человек, люди стоят и на улице

«Розпочато кримінальне провадження за частиною третьою статті 185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, що завдала значної шкоди потерпілому) Кримінального кодексу України, яка передбачає до шести років позбавлення волі. Затримані мають судимості за крадіжки та шахрайство, а відтак перевіряється причетність їх до скоєння аналогічних злочинів на території столиці», – додав Володимир Мусійчук.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...