У Запоріжжі посадовцю повідомили про підозру у службовій недбалості, що призвела до збитків держбюджету на суму ₴19 млн.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

24 листопада слідчі Головного управління Національної поліції в Запорізькій області спільно зі Службою безпеки України, під процесуальним керівництвом прокуратури Запорізької області в рамках досудового розслідування кримінальних проваджень, відкритих за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість) та ч. 3 ст. 15 (Замах на кримінальне правопорушення) ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України провели ряд обшуків за місцем роботи та проживання колишнього директора одного з державних підприємств.

Правоохоронці встановили, що у квітні 2018 року посадовець, зловживаючи своїм службовим становищем неефективно використав та розпорядився майном підприємства уклавши договори купівлі-продажу майнових прав на незавершене сільськогосподарське виробництво, тим самим завдав державному бюджету збитки у розмірі близько 19 мільйонів гривень. Крім того, фігурант намагався заволодіти майном підприємства на загальну суму близько 780 тисяч гривень.

Того ж дня, слідчим обласного главку, під процесуальним керівництвом прокуратури області, колишньому директору одного з державних підприємств повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість) та ч. 3 ст. 15 (Замах на кримінальне правопорушення) ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Також поліцейські звернулися до суду з клопотанням про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Запорізької області

You may also like...