У Запоріжжі СБУ блокувала діяльність учасника міжнародного хакерського угруповання

Співробітники Служби безпеки України у межах реалізації комплексу заходів із протидії кіберзлочинності блокували у Запоріжжі діяльність учасника міжнародного хакерського угруповання, який розповсюджував шкідливе програмне забезпечення.

Оперативники спецслужби встановили, що мешканець обласного центру розробляв та використовував хакерські програми для зламу електронних платіжних систем, криптовалютних розрахунків та систем дистанційного обслуговування клієнтів банківських установ, переважно іноземного походження.

З використанням комп’ютерних вірусів зловмисник отримував дані зареєстрованих користувачів та паролі доступу до Інтернет-ресурсів. Через зараження інформаційних мереж хакер розраховував отримати несанкціонований доступ до електронних рахунків користувачів для привласнення коштів.

Під час проведення обшуку у помешканні зловмисника правоохоронці виявили комп’ютерну техніку з встановленим шкідливим програмним забезпеченням, електронні накопичувачі інформації з даними понад тисячі користувачів, серед яких переважна більшість громадяни інших держав.

Оперативники спецслужби також заблокували доступ до трьох віддалених серверів, за допомогою яких здійснювалось розповсюдження шкідливого програмного забезпечення.

За інформацією СБ України зловмисник є представником закритого міжнародного форуму «кардингського» та хакерського направлення, у рамках якого він просував свої розробки та обмінювався «досвідом» з учасниками міжнародного хакерського угруповання

У межах розпочатого кримінального провадження вилучене комп’ютерне обладнання направлено на проведення відповідних експертних досліджень.

Тривають слідчі дії.

Прес-центр СБ України

You may also like...