У Житомирі підозрюваному у посяганні на життя поліцейського обрано тримання під вартою без права застави

30 березня судом визначено запобіжний захід  35-річному житомирянину, який відкрив стрільбу по поліцейським під час його затримання. Подія сталась увечері 26 березня в одному з будинків обласного центру. На період досудового розслідування чоловік перебуватиме під вартою.

Підозрюваний розшукувався Житомирським відділом поліції  з листопада 2019 року як особа, яка ухиляється від визначеного судом покарання у вигляді позбавлення волі на термін 5 років за злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків. Крім того, раніше чоловік уже притягувався до кримінальної відповідальності за учинення умисного вбивства і був засуджений до 10 років ув’язнення.

Нині йому оголошено про підозру у вчиненні посягання на життя працівника правоохоронного органу (ст. 348 ККУ) та незаконному поводженні зі зброєю та бойовими припасами (ст. 263 ККУ). Під час затримання у нього було вилучено автоматичну зброю та набої до неї.

Відтак, окрім уже ухваленого вироку щодо позбавлення волі, чоловікові загрожує покарання на більш тривалий термін ув’язнення аж до довічного.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

You may also like...