У Житомирі судитимуть директора регіональної держлабораторії ветеринарної медицини та завідувачку відділом, обвинувачених в одержанні хабарів на суму ₴230 тис.

Прокуратурою Житомирщини затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом систематичного одержання неправомірної вигоди директором державного контролюючого органу та його заступником, за ч. 1 ст. 366, ч . 3 ст. 368 КК України.

Також, за результатами досудового розслідування у рамках цього кримінального провадження, двох представників приватних товариств обвинувачено у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 369 КК України (надання неправомірної вигоди службовим особам за вчинення з використанням їх службового становища дій в інтересах третьої особи, вчинене повторно).

Директора регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини та завідувачку відділом цієї установи обвинувачують у тому, що вони за попередньою змовою налагодили злочинну схему видачі неправдивих експертних висновків.

Зокрема, посадовці систематично, за грошову винагороду у розмірі від 1000 до 25000 грн видавали приватним товариствам завідомо неправдиві експертні висновки щодо якості продукції без проведення лабораторних досліджень та відбору проб продукції.

Таким чином, приватні товариства постачали споживачам продукцію різного асортименту – молочні та м’ясні вироби, зернові тощо, які насправді не були перевірені державною лабораторією ветеринарної медицини.

Органом досудового розслідування встановлено, що унаслідок налагодженої протиправної діяльності протягом 2017-2018 років ними одержано майже 230 тис грн неправомірної вигоди. До того ж, з метою приховання слідів злочинів, поплічники отримували неправомірну вигоду через банківські рахунки, відкриті на інших осіб.

Злочинні дії ділків були викриті прокуратурою області спільно з відділом боротьби з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в області.

Досудове розслідування проводили слідчий відділ прокуратури області та слідче управління ГУНП в області.

Справа слухатиметься у Корольовському районному суді м. Житомира.
Публічне обвинувачення у суді здійснюватиме прокуратура області.

Додатково: за вчинені злочини передбачено покарання – позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Житомирської області

You may also like...