У Житомирі у ході обшуків податківці вилучили ₴1,2 млн. незаконно конвертованих коштів

Прокуратурою Житомирської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах підприємствами Житомирської та Полтавської областей.

Незаконну діяльність групи осіб, спрямованої на сприяння в ухиленні від сплати податків підприємствами реального сектору економіки, задокументовано слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного Управління Державної фіскальної служби в Житомирській області.

Зокрема встановлено, що зловмисники організували створення фіктивних і так званих транзитних підприємств з метою незаконного формування податкового кредиту з податку на додану вартість суб’єктам господарювання реального сектору економіки Житомирської і Полтавської областей.

У понеділок, 5 листопада 2018 року, у ході досудового розслідування кримінального провадження, у Житомирській та Полтавській областях, у місцях здійснення підприємствами незаконної фінансово-господарської діяльності, податківцями проведено низку санкціонованих обшуків. Під час обшуків виявлено та вилучено 1,2 млн грн обготівкованих коштів, бухгалтерську документацію, чорнові записи та комп’ютерну техніку.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 212 КК України проводить слідче управління фінансових розслідувань ГУ Державної фіскальної служби в Житомирській області.

Прес-служба прокуратури Житомирської області

You may also like...