Учасникі ОЗГ, підозрюються у заволодінні майже 300 тис. грн на закупівлі товарів

На Луганщині прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно учасників організованої злочинної групи, які підозрюються у заволодінні майже 300 тис. грн на закупівлі товарів

Під процесуальним керівництвом прокуратури Луганської області слідчими слідчого управління ГУНП в Луганській області завершено досудове розслідування стосовно трьох учасників організованої злочинної групи, які підозрються  у заволодінні бюджетними коштами.

гроші

Досудовим розслідуванням встановлено, що директор психоневрологічного інтернату, який водночас є депутатом Кремінської районної ради, створив та очолив на території району організовану злочинну групу. При закупівлі для установи продуктів харчування та м’якого інвентарю зловмисники значно завищували договірну ціну у порівнянні з ринковою.

Злочинна схема діяла упродовж 2015-2017 років та була викрита співробітниками Управління захисту економіки в Луганській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України. За цей час учасники злочинного угруповання, зловживаючи своїм службовим становищем, заволоділи майже 300 тис. грн із державного бюджету.

Фігурантам у кримінальному провадженні інкримінують ч. 5 ст. 191 (заволодіння службовою особою чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинене організованою групою), ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366 (внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, вчинене організованою групою, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

Під час слідства стосовно організатора злочинної групи обирався запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 192 тис. 210 грн, ще двом учасникам – запобіжний захід у вигляді аналогічної суми застави та домашнього арешту.

На даний час обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно усіх членів організованої групи затверджено та направлено до суду для розгляду по суті.

Максимальне покарання – 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...