В Білій Церкві на Київщині двоє осіб шахрайським способом заволоділи чужою квартирою 

Білоцерківською місцевою прокуратурою Київської області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 35 – річної жительки м. Біла Церква та її спільника, котрі підозрюються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 162, ч. 3 ст. 358 КК України.

Йдеться зокрема, про заволодіння чужим майном, шляхом обману (шахрайство), вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах; незаконне виселення, що порушує недоторканості житла громадян, вчинене за попередньою змовою групою осіб, а також підроблення іншого офіційного документа, який видається та посвідчується установою, який надає права, з метою використання його підроблювачем чи іншою особою, вчиненні за попередньою змовою групою осіб.

Як повідомлялось раніше, в березні 2017 року вказана особа спільно з іншим підозрюваним, заволоділи чужою квартирою в м. Біла Церква Київської області.

Для цього зловмисники використали, напередодні викрадений паспорт потерпілої, яка була зареєстрована в даній квартирі, однак без права приватної власності. За допомогою переклеювання фотографії в паспорті, підозрювані шляхом обману, організували зняття з місця реєстрації власницю квартири, а в подальшому й оформлення на одного із них права власності на дане помешкання.

Таким чином, останні заволоділи квартирою, яка на праві приватної власності належала державі в особі Білоцерківської міської ради, чим завдали матеріальної шкоди в особливо великих розмірах на загальну суму понад  півмільйона гривень.

Прес-служба прокуратури Київської області

You may also like...