В Бориспільській виправній колонії № 119 виявлено порушення правил безпеки під час виконання засудженими робіт з підвищеною небезпекою

За результатами проведеної прокуратурою області перевірки в державній установі «Бориспільська виправна колонія (№ 119)» виявлено грубі порушення вимог кримінально-виконавчого законодавства та законодавства про охорону праці при залученні засуджених до суспільно корисної праці.

Встановлено, що адміністрацією виправної колонії залучено 3 засуджених, які відбувають покарання на дільниці соціальної реабілітації, до робіт на котельню для обслуговування твердопаливних котлів, що відноситься до робіт з підвищеною небезпекою, без проведення з ними обов’язкового спеціального навчання.

Реагуючи на зазначені порушення правил безпеки під час виконання засудженими робіт з підвищеною небезпекою Бориспільською місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 272 КК України. Досудове розслідування на даний час триває.

Робота щодо забезпечення дотримання прав засуджених продовжується та перебуває на особливому контролі керівництва регіональної прокуратури.

Прес-служба прокуратури Київської області

You may also like...