В Івано-Франківську цигани заявили про напад на табір та підпал, але писати заяву відмовилися

Жителі ромського табору на березі Бистриці-Солотвинської в Івано-Франківську розповіли про напад на їхній табір та підпал двох будівель. Проте писати заяву до поліції вони відмовилися.

Про це Громадському повідомив речник патрульної поліції Франківщини Микола Гурак.

Повідомлення про пожежу в таборі правоохоронці отримали від рятувальників. Коли патрульні прибули на місце, роми розповіли, що близько 10 молодиків у темному одязі підійшли до табору та почали кидати пляшки із запальною сумішшю, внаслідок чого загорілися дві будівлі.

«Оскільки йшлося про факт підпалу, на місце викликали слідчо-оперативну групу», — сказали в прес-службі.

Слідча Лідія Бойко, яка приїжджала на місце події, повідомила Громадському, що мешканці табору змінили свої свідчення та заявили, що ніякого підпалу не було і писати заяву вони не будуть.

«Заявили, що це недбале ставлення їхнє з вогнем, у результаті чого сталася пожежа. Відповідно ніякого кримінального провадження не відкривалося», — сказала вона.

Патрульні додали, що вони ймовірних нападників не бачили, за словами ромів, вони одразу втекли.

Зазначимо, що за повідомленням журналіста місцевого видання «Репортер» Андрія Філіппського, ймовірний напад на табір стався після того, як журналісти видання написали репортаж про життя ромів у цьому таборі. // hromadske.ua

You may also like...