В Одесі посадовця виконавчої служби затримали на передачі хабара у розмірі 1 тисячі доларів (ФОТО)

Гроші в обмін на непритягнення до відповідальності начальник одного з районних відділів Державної виконавчої служби (ДВС) Головного територіального управління юстиції в Одеській області запропонував посадовцю поліції Управління захисту економіки. Хабародавця затримали та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

За матеріалами Одеського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ за фактом пропозиції неправомірної вигоди службовій особі Комінтернівською місцевою прокуратурою Одеської області було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Хабара заступникові начальника відділу боротьби з корупцією УЗЕ в Одеській області запропонував місцевий чиновник – начальник одного з відділів одеської ДВС. Тисячу доларів США за уникнення адміністративної відповідальності за неподання достовірної інформації до НАЗК про суттєві зміни у майновому стані.

Посадовця юстиції попередили про кримінальну відповідальність за подібну пропозицію, однак застереження він не врахував. Зустрівшись з працівником поліції наступного разу, передав йому обіцяну суму, очікуючи позитивного рішення проблеми.

На місці події хабародавця затримали оперативники внутрішньої безпеки НПУ, Управління захисту економіки, під процесуальним керівництвом прокуратури в порядку ст.208 КПК України.

Чоловіка доставлено до ізолятора тимчасового тримання. Готується оголошення підозри. За корупційні дії чиновникові загрожує позбавлення волі.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...