В суді доведено участь в терористичній організації особи, яка добирала і навчала бійців «ДНР» і була «героїнею» пропагандистських сюжетів

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області визнав винною громадянку у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 258-3 КК України (створення терористичної групи чи терористичної організації). Обвинувачення у даному кримінальному провадженні підтримувалось Генеральною прокуратурою України.

Обвинувачена, у якості «заступника начальника штабу 11 Дунайсько – Єнакіївського полку 1 армійського корпусу народного ополчення т.зв. ДНР», підбирала та навчала добровольців з метою участі у бойових діях проти Збройних Сил України.

Вказана особа неодноразово висвітлювалась ЗМІ незаконних збройних формувань терористичної організації «ДНР» як приклад жінки-військовослужбовця. Її постать стала прототипом героя фільму «Ополченка».

У ході досудового розслідування обвинувачена визнала вину у скоєнні вказаного злочину та викрила незаконну діяльність понад 20 кадрових російських воєнних, які перебували на тимчасово окупованій території Донецької області та брали участь у веденні агресивної війни проти України, а також щодо поставок бойової техніки з території РФ.

Органи прокуратури продовжать сприяти встановленню принципу невідворотності покарання, стоячи на захисті прав громадянина та держави.

Генеральная прокуратура України

You may also like...