Верховний Суд залишив в силі призначене покарання вбивці – 14 років ув’язнення

Вироком Ірпінського міського суду чоловіка визнано винним та засуджено за вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) та ч. 2 ст. 194 (умисне знищення майна, вчинене шляхом підпалу, що заподіяло шкоду у великих розмірах) КК України до 14 років позбавлення волі.

Чоловік обвинувачувався у тому, що в лютому 2016 року, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, під час сварки зі своєю колишньою співмешканкою за місцем її проживання у Бородянському районі, із мисливської рушниці здійснив постріл у живіт жінки. Після чого, взявши каністру з паливом, зловмисник облив ним будинок потерпілої та підпалив, що призвело до його знищення.

Апеляційний суд Київської області погодився з доводами прокуратури та залишив без змін зазначений вирок суду, відхиливши апеляційну скаргу засудженого. Не погоджуючись із рішенями судів, засуджений подав касаційну скаргу.

Постановою Верховного Суду від 08.11.2018 рішення першої та апеляційної інстанцій залишено без змін, а касаційна скарга засудженого – без задоволення.

Відтак, 55-річний чоловік  відсидить за гратами 14 років.

Прес-служба прокуратури Київської області        

You may also like...