Військова прокуратура затримала групу реалізаторів бойової зброї, викраденої з військової частини

03.02.2019 за процесуального керівництва військової прокуратури Житомирського гарнізону Центрального регіону України затримано двох мешканців м. Новоград-Волинський Житомирської області. Обох учасників злочинного угрупування затримано під час збуту партії вогнепальної зброї та боєприпасів, викрадених з однієї з військових частин, дислокованої на Житомирщині.

Затримання відбулося  за оперативного супроводу працівників відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю УСБУ в Житомирській області слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Хмельницькому.

Установлено, що 03.02.2019 близько 16.15 год., вказані цивільні особи, діючи за попередньою змовою групою осіб із невстановленими військовослужбовцями військової частини, реалізували вогнепальну зброю та боєприпаси, викрадені з території вказаної частини. Під час затримання в зловмисників вилучено 2 автомати АКС,  2 магазини до автомату АКС, 1 пістолет ПБ (6П9) 9мм та 5 набоїв до нього, 1 глушник до пістолету ПБ.

Обох реалізаторів викраденої зброї затримано в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

Наразі тривають першочергові слідчі (розшукові) та процесуальні дії, направлені на встановлення всіх осіб, причетних до викрадення зброї та бойових припасів з військової частини. Затриманим готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину та клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

You may also like...