Викрито організовану злочинну групу, яка заволодівала квартирами у Києві

Київською місцевою прокуратурою № 4 повідомлено про підозру 7 членам організованої злочинної групи, яка проводила діяльність на території міста Києва по заволодінню нерухомим майном громадян.

Встановлено, що членами організованої злочинної групи було налагоджено незаконний механізм, що полягав у підшукуванні житлових приміщень, право власності на які не було зареєстровано в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, перебували у занедбаному стані або в яких померли, чи тривалий час відсутні мешканці.

Нет описания фото.

Отримуючи доступ до таких квартир, зловмисники змінювали замки та двері, щоб мати одноосібний доступ до таких помешкань.
У подальшому за підробленими документами здійснювалася перереєстрація прав власності на підставних осіб.

Внаслідок документування діяльності організованої злочинної групи встановлено, що її членами протягом 2018 – 2019 років проведено незаконну перереєстрацію прав власності на 4 квартири.

За результатами розслідування 7 членам ОЗГ повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 14, ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 358, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 358, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 162 КК України.

Наразі двох підозрюваних взято під варту та вирішується питання щодо взяття під варту ще п’ятьох підозрюваних.

Викриття організованої злочинної групи проводилося прокурорами спільно із СВ Дніпровського УП ГУ НП у м. Києві.

Досудове розслідування триває.

Київська міська прокуратура

You may also like...