Викрито злочинну групу, підозрювану в організації незаконного перетину держкордону за підробленими паспортами (фото)

За процесуального керівництва прокуратури Київської області повідомлено про підозру 5 учасниками організованої групи за фактами незаконного переправлення осіб через державний кордон України та підроблення, збуту документів (ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 358 КК України).

За даними слідства, члени вказаної групи на постійній основі займались виготовленням та подальшим збутом через всесвітню мережу Інтернет підроблених паспортних документів країн Європейського Союзу.

На изображении может находиться: один или несколько человек и в помещении

Так, упродовж квітня-травня 2020 року правоохоронцями задокументовано ряд фактів продажу паспортів громадян Словацької, Польської та Румунської республік, у яких на замовлення змінено анкетні дані та фото їх власників.

На изображении может находиться: один или несколько человек и в помещении

В межах вказаного кримінального провадження проведено обшуки за місцем проживання фігурантів злочину, в ході яких виявлено та вилучено зразки підроблених документів, устаткування для їх виготовлення, а також грошові кошти, здобуті в результаті їх збуту.

На изображении может находиться: один или несколько человек, люди сидят, обувь и в помещении

Наразі тривають слідчі дії, вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснюється слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Києві.

Максимальна санкція за статтями передбачає до 9 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Київської області

You may also like...