Винесено вирок чоловіку, який займався контрабандою техзасобів негласного отримання інформації

За публічного обвинувачення прокуратури Донецької області Артемівський міськрайонний суд визнав винним мешканця м. Світлодарська у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 201, 359 КК України (контрабанда, незаконна придбання та збут спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації), засудивши його до 4 років позбавлення волі з іспитовим строком на 1 рік.

За версією слідства, у 2019 році вказана особа придбала через Інтернет з метою незаконного збуту спеціальні засоби для негласного отримання інформації – 10 кулькових ручок з вбудованою мініатюрною відеокамерою та мікрофоном, які були у подальшому переміщені через митний кордон України під виглядом диктофонів з метою унеможливлення їх ідентифікації.

Під час отримання посилки родичку чоловіка затримано, а його протиправні дії задокументовано.

Довідково: згідно з Ліцензійними умовами, затвердженими постановою КМУ від 22 вересня 2016 року № 669, діяльність, пов’язана з розробленням, виготовленням, постачанням спеціальних технічних засобів для зняття інформації з каналів зв’язку та інших технічних засобів негласного отримання інформації, можлива лише при наявності відповідної ліцензії.

Прес-служба прокуратури Донецької області

You may also like...