Власник дорожньо-ремонтної фірми з Краматорська кілька років спонсорував бойовиків «ДНР»

Служба безпеки України підозрює власника донецької дорожньо-ремонтної фірми у фінансуванні терористичної організації «ДНР».

Співробітники Управління СБ України в Миколаївській області разом зі слідчими органів держбезпеки встановили, що у 2014 році місцевий мешканець зареєстрував у Краматорську будівельну фірму. Одночасно він відкрив філії компанії в Макіївці, Горлівці та Єнакієвому.

Використовуючи реквізити банківських установ, що діють на тимчасово окупованих територіях, всупереч вітчизняному законодавству, зловмисник систематично перераховував кошти, отримані від діяльності представництв, до «податкових» органів терористів.

Встановлено, що протягом 2015-2018 років до квазіреспубліки було сплачено податків на майже 2 мільйони гривень в еквіваленті на національну валюту.

Під час обшуків, проведених в офісі будівельної компанії в Краматорську, правоохоронці вилучили документи, що підтверджують регулярні відрахування до так званих «податкових органів ДНР».

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України, зловмиснику оголошено про підозру та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії для встановлення інших осіб, причетних до фінансування тероризму.

Пресцентр СБ України

 

You may also like...