Волинянина, який намагався дати хабар прокурору засуджено на 5 років позбавлення волі

За принципової позиції прокурорів галузевого відділу прокуратури Волинської області Волинський апеляційний суд залишив в силі вирок Камінь-Каширського районного суду, яким волинянина, котрий надавав неправомірну вигоду начальнику Камінь-Каширського відділу Маневицької місцевої прокуратури Волинської області, засуджено до 5 років позбавлення волі.

Як повідомлялося, 24 липня 2017 року чоловік, перебуваючи у службовому кабінеті прокурора, надавав йому неправомірну вигоду в сумі 3,8 тис дол США за підміну речових доказів – вилучених у кримінальному провадженні 30 кг незаконно видобутого бурштину-сирцю.

Про пропозицію надання неправомірної вигоди прокурор повідомив керівництво, відтак – завдяки його принциповості правопорушника було затримано в момент вчинення злочину.

Суд першої інстанції визнав його винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (надання неправомірної вигоди особі, що займає відповідальне становище), й призначив покарання у виді 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна та спецконфіскацією.

Не погодившись із таким покаранням, засуджений оскаржив вирок в апеляційному порядку, проте Волинський апеляційний суд погодився з доводами прокурорів та рішенням Камінь-Каширського районного суду – і найближчих 5 років чоловік проведе за ґратами.

Прес-служба прокуратури Волинської області

You may also like...