Вручено підозру ще двом учасникам злочинної організації, яка займалася аферами з іноземними автомобілями (фото)

У лютому 2020 року працівники Національної поліції України та Офісу Генерального прокурора України затримали організатора та головних фігурантів угруповання, яке здійснювало злочинні оборудки з автівками, придбаними у лізинг на території ЄС. Шести фігурантам оголосили про підозру. Наразі правоохоронці зібрали доказову базу причетності ще двох учасників до кримінальної афери.

Як повідомлялося раніше, працівники Департаменту внутрішньої безпеки та Головного слідчого управління Національної поліції України викрили злочинну організацію, яка тривалий час займалася заволодінням іноземних автомобілів шахрайським шляхом та збувала їх на території України. Зловмисники, діючи за планом організатора – мешканця Закарпатської області, в країнах Європейського Союзу отримували у лізинг транспортні засоби, через корумповані зв’язки у правоохоронних органах України проводили їх через митний контроль, реєстрували та в подальшому продавали.

На изображении может находиться: один или несколько человек, люди стоят и в помещении

Сьогодні, 11 червня, спільними діями працівників ДВБ та ГСУ НПУ, під процесуальним керівництвом ОГП України оголошено про підозру 33-річному киянину. Встановлено, що чоловік підшукував підставних осіб, на яких оформлялося право власності на лізингові авто, займався їх реєстрацією та приватизацією, а також підшуковував покупців на товар. Своїми діями зловмисник завдав матеріальної шкоди на суму 8 600 000 гривень.

На изображении может находиться: один или несколько человек и люди сидят

Крім того, вручено підозру 26-річній мешканці міста Овруч, що на Житомирщині. Зловмисниця, діючи за попереднім планом, надала до сервісного центру реєстрації авто завідомо підроблені документи щодо купівлі-продажу ТЗ, зареєструвала автівку, а згодом у столиці здійснила її продаж добросовісному покупцеві, завдавши майже 2 500 000 гривень збитку.

За місцем проживання учасників злочинної організації проведено санкціоновані обшуки. Суд вже відправив киянина під варту з правом внесення застави у розмірі 8 700 000 гривень. Тривають подальші слідчі дії.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...