З фонду охорони навколишнього природного середовища на Кіровоградщині привласнено ₴2 мільйони бюджетних коштів

Оперативники спецслужби встановили, що під час надання послуг з реконструкції очисних споруд у селищі Новгородка Кіровоградської області підрядник завищив відпускну ціну на устаткування та обсяги виконаних будівельних робіт. Для отримання нелегальних прибутків зловмисник вніс до офіційних звітних документів завідомо неправдиві відомості.

Дії зловмисника завдали матеріальної шкоди державним інтересам в особливо великих розмірах. Відповідно до висновків проведених експертиз сума збитків становить 1,9 мільйона гривень.

     

Наразі у межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 5 ст. 191 (привласнення чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене у особливо великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України, керівнику підрядної організації повідомлено про підозру у вчиненні злочинів. Перевіряється причетність до здійснення оборудки місцевих посадовців.

Заходи з документування проводились співробітниками Управління СБ України в Кіровоградській області спільно із слідчими поліції під процесуальним керівництвом прокуратури.

СБУ

You may also like...