За добровільну службу на терористів чоловіка засуджено до 3 років позбавлення волі

Дружківський міський суд погодився з позицією публічного обвинувачення, яке підтримувала прокуратура Донецької області, та визнав мешканця м. Добропілля винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 260 КК України, тобто в участі у діяльності не передбаченого законом України збройного формування.

У ході судового процесу встановлено, що у травні-червні 2014 року чоловік добровільно вступив до лав одного з підрозділів незаконного збройного формування «ДНР» та ніс службу на блокпосту, розташованому у с. Піски Ясинуватського району.

До обов’язків прибічника збройного формування, окрім чергування, входили перевірка документів у водіїв і пасажирів та огляд транспортних засобів, на яких вони переміщувались в зазначеному районі.

Влітку 2015 року під час відпрацювання правоохоронними органами м. Добропілля його було встановлено та викрито.

Незважаючи на невизнання чоловіком своєї провини, суд, ретельно дослідивши усі докази, надані прокуратурою, дійшов висновку про його беззаперечну винуватість в інкримінованому злочині та призначив реальне покарання у вигляді 3 років позбавлення волі.

Андрій Лисенко, речник ГПУ

You may also like...