За фактом погрози зброєю поліцейському на столичному Печерську розпочато кримінальне провадження 

Водій авто не зміг проїхати вулицею у зв’язку з перекриттям руху. Натомість дістав пістолет та почав погрожувати поліцейським, які регулювали дорожній рух. За скоєне йому загрожує до трьох років позбавлення волі.

Подія сталася на перехресті вулиць Саксаганського і Шота Руставелі. За попередньою інформацію, водій автомобіля «Фольксваген» не зміг проїхати у бажаному напрямку у зв’язку із перекриттям дорожнього руху у центрі столиці. Перебуваючи у салоні автівки, чоловік дістав предмет, схожий на зброю, та почав погрожувати поліцейським.

Ілюстративне фото

Правоохоронці відразу припинили дії правопорушника, а для з’ясування обставин подї на місце прибула слідчо-оперативна група Печерського управління поліції. Працівники поліції поспілкувалися зі свідками та очевидцями події, а також переглянули відео с камер відеонагляду, встановлених в рамках програми «Безпечне місце».

Порушником виявився уродженець Чернігівської області, 2000-го року народження. Його затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. З місця події правоохоронці вилучили травматичний пістолет.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Слідчі за процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури готують затриманому повідомлення про підозру. Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...