За фактом участі у незаконному «референдумі» на підтримку терористів «ЛНР» стосовно мешканки м. Щастя обвинувальний акт направлено до суду 

Прокуратурою Луганської області до суду направлено обвинувальний акт за підозрою мешканки м. Щастя Новоайдарського району у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України (умисні дії, вчинені за попередньою змовою групою осіб, направлені на зміну меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що навесні 2014 року громадянка України, вступивши у злочинну змову з іншими особами, стосовно яких здійснюється досудове розслідування та направлені обвинувальні акти до суду, провела у приміщенні міського палацу культури незаконний «референдум» на підтримку «Акту про державну самостійність Луганської народної республіки».

Виконуючи функції «члена виборчої комісії», жінка роз’яснювала функції особам, які брали участь у проведенні так званого «референдуму», оформляла списки виборців та проводила поіменне письмове опитування місцевих жителів шляхом видачі їм «бюлетенів» для голосування.

По завершенню псевдореферендуму «члени виборчої комісії» звірили протоколи, підрахували «бюлетені» та склали «кінцевий протокол» голосування по  територіальному округу м. Щастя.

Під час досудового розслідування жінка повністю визнала свою провину у вчиненні вказаного кримінального правопорушення, щиро розкаялася, активно сприяла розкриттю злочину та викриттю інших співучасників.

Наразі обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні з угодою про визнання винуватості направлено до суду.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...