За хабар у $12 тис. судитимуть завідувача відділу аспірантури та докторантури хмельницького вишу

Хмельницькою обласною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно завідувача відділу аспірантури та докторантури одного із хмельницьких вишів за фактом одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування  (ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, жінка, за 12 тис доларів США, обіцяла вирішити питання про вступ до аспірантури, успішне проходження навчання та захист кандидатської дисертації.

Після отримання частини цих коштів у сумі 4 тис доларів США її було затримано правоохоронцями.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось  слідчим управлінням ГУНП у Хмельницькій області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України, у взаємодії із працівниками Управління Служби безпеки України.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від 2 до 5 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Хмельницької обласної прокуратури

You may also like...