За хабарництво затримано двох співробітників поліції Одеси та Миколаївщини (фото)

Дві тисячі доларів США за курортний сезон вимагав від одеситки, яка здійснює торгівлю тютюновими виробами, посадовець одеської поліції. Старший слідчий поліції сусідньої області сподівався отримати тисячу доларів від жінки за те, щоб її сина не арештовували. Обох співробітників було затримано з речовими доказами протиправної діяльності “на гарячому”.

Працівниками Миколаївського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ було отримано інформацію про факт вимагання неправомірної вигоди одним зі співробітників слідчого підрозділу Березанського ВП ГУНП області. Після проведеної перевірки оперативники встановили, що старший слідчий поліції вимагає від місцевої мешканки тисячу доларів США за сприяння в обранні її синові запобіжного заходу, не пов’язаного з триманням під вартою.

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Миколаєві, під процесуальним керівництвом військової прокуратури Південного регіону, розпочали кримінальне провадження за ч.3 ст.369-2 ( Зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Затримали капітана поліції у місті Южному Одеської області, відразу після одержання ним коштів, спільними діями Миколаївського УДВБ НПУ, ДБР та військової прокуратури.

Наступного дня в Одесі, під час презентації курортної поліції, на очах в особового складу поліції, Нацгвардії та рятувальників, силами Одеського управління ДВБ НПУ, ТУ ДБР, розташованого у Миколаєві, під процесуальним керівництвом військової прокуратури Південного регіону, було затримано на передачі першої частини хабара – 500 доларів США – 42-річного майора поліції.

Заступник начальника сектора превенції Шевченківського відділення поліції, якого днями було призначено старшим поліцейським станції Аркадія на час курортного сезону, першочерговим почав “налагоджувати” правила здійснення торгівлі на ввіреній території. Одній з жінок, яка має павільйони у торговельному комплексі, посадовець поставив умову – безперешкодно працювати вона зможе лише за надану йому “винагороду”, у сумі 2 тисячі доларів США за сезон.

Одеситка відразу звернулася з відповідною заявою до Управління ДВБ НПУ. За матеріалами якого слідчі ДБР, під процкерівництвом військової прокуратури, внесли відомості до ЄРДР за ч.3 ст. 368 КК України.

Наразі посадовець затриманий на підставі ст.208 КПК України. Найближчим часом його буде оголошено підозру та обрано запобіжний захід.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...