За підозрою у скоєнні розбійного нападу затримали онука потерпілої

Як встановили правоохоронці, раніше судимий чоловік побив свою бабусю та відібрав у неї гроші. Наразі постраждала знаходиться у лікарні, а її онук дає пояснення слідчим.

Про побиття 87-річної жительки села Собичево Шосткинського району у поліцію повідомила її онука. За вказаною адресою негайно виїхали співробітники поліції.

З’ясувалося, що ввечері побита старенька змогла дістатися до сусідів, а вже ті сповістили рідних та викликали медиків. Останні й забрали потерпілу до лікарні. Через поганий стан здоров’я  вона не змогла розповісти про обставини події і назвати того, хто її побив.

Поліцейські розпочали комплекс оперативно-пошукових заходів. «Наші співробітники опитали сусідів і родичів потерпілої та встановили, що до скоєного може бути причетний її онук, – розповідає Сергій Забозлаєв, начальник Шосткинського відділу поліції. – Чоловіка розшукали та затримали. Йому 31 рік, у своєму минулому він вже мав неприємності з законом».

Попередньо встановлено, що того дня пенсіонерка разом з рідними та сусідами садила на своєму городі картоплю. Після польових робіт організували невелике застілля, де був присутній і підозрюваний. Коли помічники розійшлися, онук  залишився в будинку бабусі і став вимагати грошей. Отримавши рішучу відмову – побив стареньку, відібрав у неї готівку і пішов за спиртним та цигарками.

Наразі пенсіонерка знаходиться у лікарні, медики діагностували у неї множинні гематоми та інші тілесні ушкодження.

Підозрюваний затриманий згідно ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Відносно нього у поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 187 Кримінального кодексу України «Розбій». Санкція статті передбачає від трьох до семи років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Сумської області

You may also like...