За пособництво російським окупантам судитимуть мешканця Руської Лозової

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 29-річного мешканця села Руська Лозова за фактом вчинення умисних дій, спрямованих на допомогу збройним формуванням держави-агресора (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

У березні цього року російські військові окупували село Руська Лозова Харківського району.

Возможно, это изображение 2 человека и текст

Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік, будучи начальником цеху місцевого підприємства, вирішив надати допомогу окупантам. Він попросив свого колегу привести у належний стан транспортні засоби, що належать компанії, для передачі їх у подальшому російським військовим. При цьому обвинувачений достовірно знав, що власники та керівництво підприємства виїхали з населеного пункту та не контролюють обстановку щодо матеріальних ресурсів.

Пізніше чоловік добровільно передав представникам збройних формувань держави-агресора транспортні засоби, призначені для вантажних та пасажирських перевезень.

Наразі чоловік очікує на суд, перебуваючи під вартою. Обвинувальний акт направлено до Київського районного суду м. Харкова.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснювали співробітники Управління стратегічних розслідувань в Харківській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Харківська обласна прокуратура

You may also like...