За розбещення та створення дитячого порно затримано киянку та її співмешканця

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Деснянської окружної прокуратури міста Києва затримано чоловіка та жінку за підозрою у виготовленні, розповсюдженні та збуті порнографічних матеріалів за участі малолітніх дітей, а також у вчиненні відносно них дій сексуального характеру (ч. 2 ст. 156, ч. 3 ст. 301-1 КК України).

Так, у ході міжнародного співробітництва від правоохоронних органів Австралії надійшла інформація щодо розбещення малолітніх дівчинки та хлопчика, а також створення та розповсюдження у мережі Інтернет фото- та відеоматеріалів за їхньої участі, що мають ознаки дитячої порнографії.

Возможно, это изображение (3 человека и в помещении)

Попередньо було встановлено, що протиправний контент виготовляється на території України.

У межах розпочатого кримінального провадження українським правоохоронцям вдалося ідентифікувати дітей, зображених на фото- та відео матеріалах. Ними виявилися 14-ічний хлопчик та його 13-річна сестра, що проживають на території Кіровоградської області.

Також правоохоронці встановили, що розбещення дітей відбувалось протягом тривалого часу, в різний час доби (у тому числі і вночі) та до цих протиправних дій можуть бути причетними чоловік та жінка. Зловмисники примушували дітей до участі у створенні фото, – відео файлів в сексуальних образах, з моделюванням сексуальної поведінки з зображенням їх статевих органів, та на підтвердження автентичності фотоматеріалів вказували дату створення таких матеріалів.

За результатами розслідування встановлено, що до створення протиправного контенту та розбещення малолітніх дітей причетна їхня 34-річна матір та її 35-річний співмешканець.

26.01.2022 в межах провадження прокурорами Деснянської окружної прокуратури міста Києва спільно зі слідчими Деснянського управління поліції ГУ НП в м. Києві із залученням працівників ДМП НП України проведено обшуки за місцем проживання зловмисників та здійснено їх затримання у порядку ст. 208 КПК України.

У ході обшуків вилучено мобільні телефони з фото- та відеоматеріалами сексуального характеру за участі малолітніх дітей.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим особам про підозру та обрання їм запобіжних заходів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Київська міська прокуратура

You may also like...