За спробу підкупу слідчого поліції внутрішня безпека затримала мешканку Харківської області

За допомогу у закритті кримінального провадження та поверненні автомобіля зі штрафмайданчика мешканка Лозівського району Харківщини пропонувала тисячу доларів США слідчому поліції. Оперативники внутрішньої безпеки затримали жінку під час передачі частини обіцяної суми. Їй вже оголошено про підозру.

До Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ надійшла інформація від слідчого Лозівського відділу поліції Харківщині про пропозицію неправомірної вигоди. Встановлено, що син 38-річної жительки області є фігурантом кримінального провадження за ч.2 ст.186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. В рамках провадження у нього вилучено автомобіль та поміщено на штрафмайданчик.

На изображении может находиться: один или несколько человек и люди стоят

Намагаючись допомогти синові уникнути відповідальності та повернути вилучений автомобіль, жінка запропонувала старшому лейтенанту поліції тисячу доларів «відкупних». Слідчий поліції відразу рапортував про корупційну пропозицію своєму начальнику та працівникам Харківського управління ДВБ НПУ.

За матеріалами внутрішньої безпеки поліції слідчі Лозівського відділу поліції під процесуальним керівництвом прокуратури розпочали кримінальне провадження за ч.3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Жінку затримали під час передачі слідчому поліції частини обіцяної суми. Гроші вилучено.

У порядку ст.208 КПК України фігурантку затримано. Їй вже оголошено про підозру. За спробу підкупу службової особи жінці загрожує позбавлення волі від чотирьох до восьми років.

Департамент внутрішньої безпеки
Національної поліції України

You may also like...