За тиждень поліція Слов’янська виявила 8 посібників бойовиків

Більшість з них несли службу на незаконних пропускних пунктах та виконували різні підсобні роботи. При цьому, як правило, – за продукти харчування та цигарки, грошей їм не платили.

Затримані – жителі Слов’янська та Слов’янського району віком від 20 до 53 років. Разом з іншими жителями своїх населених пунктів вони добровільно рили окопи для бойовиків, чергували на блокпостах та облаштовували побут окупантів.

Незважаючи на те, що з моменту злочину більше 4 років, правоохоронці зібрали докази їх протиправної діяльності. Відкриті кримінальні провадження за ч. 2 ст. 260 «Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі.

Тим, хто підпав під вплив російської пропаганди, але не скоював тяжких злочинів поліцейські радять здатися добровільно. В цьому випадку учасники НЗФ у встановленому законом порядку (ч.6 ст.260 ККУ) звільняються від кримінальної відповідальності.

В результаті співпраці з небайдужими громадянами, в тому числі і з окупованої території, тільки в Слов’янську в 2018 році затримано майже 100 бойовиків.

Поліція Донеччини

You may also like...