За втручання прокуратури, власник мережі ювелірних магазинів сплатив до бюджету ₴13 млн. податкових платежів

За процесуального керівництва прокуратури Київської області у кримінальному провадженні за ч.3 ст.212 КК України (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах), досудове розслідування у якому проводилось слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Київській області за оперативного супроводу ОУ ГУ ДФС у Київській області викрито фізичну особу підприємця – власника мережі ювелірних магазинів.

Підприємець упродовж 2018 року незаконно ввозив на територію України ювелірні вироби з Республіки Туреччина через пункт митного контролю аеропорту «Бориспіль». Слідством встановлено, що в подальшому згадані ювелірні прикраси реалізовувалися в мережі його магазинів по всій території держави.

Зокрема, встановлено, що підозрюваний 30 червня 2018 року під час проходження митного контролю в міжнародному аеропорті «Бориспіль» намагався через «зелений коридор» незаконно перемістити на територію України понад 50 кг золотих виробів. Однак, під час вибіркового митного контролю багажу та ручної поклажі інспектором митниці вказане золото було виявлене.

Сума, спричинених підозрюваним державі збитків, становила понад 13 млн у вигляді несплати обов’язкових податкових та митних платежів до бюджету.

Зазначимо, що слідство тривало майже рік. Правоохоронці за цей час провели сотні слідчо-розшукових заходів. Підозрюваний довго не йшов на співпрацю із слідством, переховувався та шукав різних способів уникнення кримінальної відповідальності. Незважаючи на це, слідчим та процесуальним прокурорам вдалось забезпечити ефективне розслідування та зібрати беззаперечні докази його вини. Лише після цього, підприємець повністю визнав свою провину та погодився відшкодувати заподіяну державі шкоду.

Таким чином, завдяки прокуратурі та фіскальній службі до державного бюджету надійшло більше 13 млн грн.

Прес-служба прокуратури Київської області

You may also like...