За заклики до зміни меж території та держкордону України, а також повалення конституційного ладу громадянину загрожує 10 років позбавлення волі

Прокуратурою Київської області скеровано до суду кримінальне провадження, досудове розслідування у якому здійснювалось слідчими ГУ СБУ у м. Києві та Київській області, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 109 (Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та ч. 2 ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК України.

У ході досудового розслідування установлено, що громадянин України, авторизувавшись у декількох соціальних мережах, розповсюджував заклики до вчинення умисних дій, які суперечать положенням Конституції України, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, а також повалення конституційного ладу.

При тому обвинувачений усвідомлював злочинність своїх дій, адже розумів, що зі змістом матеріалів, які він розповсюджує у загальнодоступній та соціальній мережі, може ознайомитися необмежена кількість осіб, бажаючи настання шкідливих наслідків.

За вчинення вказаних кримінальних правопорушень, йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Прес-служба прокуратури Київської області

You may also like...