Закарпатські митники вилучили у власника «BMW» партію бурштину – 43 кг

Сьогодні, 3 липня 2019 року, на митному посту «Солотвино» Закарпатської митниці ДФС, в рамках операції «Бастіон», митники запобігли незаконному вивезенню рекордної партії бурштину.

Так, за результатами огляду автомобіля «BMW» з реєстраційним знаком Польщі митники виявили оброблене та необроблене каміння бурштину різних розмірів вагою понад 43 кг, яке знаходилось в коробці передач та подвійному днищі авто, приховане від митного контролю. Виявлене каміння знаходилось в 50 пакунках, його приблизна вартість на «чорному» ринку понад 700 тис. гривень.

Зауважимо, ще це вже другий день поспіль закарпатські митники виявляють бурштин, який незаконно намагались вивезти до країн ЄС.

Нет описания фото.

Зазначаємо, що в обох випадках для проходження митного контролю водії обрали смугу руху «зелений коридор», чим засвідчили, що переміщують предмети, які не підлягають обов’язковому письмовому декларуванню, або обкладенню митними та іншими платежами чи зборами, і на переміщення яких через митний кордон України не встановлено заборон чи обмежень.

На данном изображении может находиться: один или несколько человек

Враховуючи систему ризиків, митники вивели ці транспортні засоби із загального потоку, направивши в бокси для проведення поглибленого огляду.
Виявлений митниками бурштин вилучено.

Державна фіскальна служба України

You may also like...