Запросив щоб побити та пограбувати. Розбійнику загрожує до 10 років ув’язнення

Прокурорами Фастівської місцевої прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт відносно місцевого жителя, обвинуваченого у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 187 КК України (вчинення нападу з метою заволодіння чужим майном, поєднаного з насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), вчинене особою, яка раніше вчинила розбій).

Досудовим розслідуванням встановлено, що 28-річний чоловік, будучи раніше судимим, в квітні поточного року в м. Фастів познайомився із жителем м. Житомир, якого запросив до місця свого проживання. Там під час спільного розпивання алкогольних напоїв, взявши в руки дерев’яну палицю, вчинив напад на останнього з метою заволодіння його майном.

Отримавши кілька ударів по тулубу, чоловік намагався втекти, вибіг з будинку у подвір’я, однак зловмисник наздогнав його та наніс ще декілька ударів, від яких потерпілий втратив свідомість. Після цього, зловмисник заволодів його майном.

В ході досудового розслідування обвинуваченому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, який наразі судом продовжено.

За вчинення вказаного злочину обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років із конфіскацією майна.

Прокуратура Київської області

You may also like...