Засуджено 4 зловмисників, обвинувачених у вбивстві жительки м. Канів і вчиненні квартирних крадіжок

Прокуратурою Черкаської області на належному рівні підтримано державне обвинувачення в Придніпровському районному суді м. Черкаси стосовно 4 осіб, причетних до вчинення тяжких та особливо тяжких умисних корисливих злочинів, передбачених п. 6 ч. 2 ст. 115, ч.ч. 3,4 ст. 185, ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України, також інших злочинів, пов’язаних з обігом зброї, проникненням до житла, підробленням документів та втечею з місць попереднього утримання, передбачених ст.ст. 162, 263, 358, 393 Кримінального кодексу України.

Відповідно до обвинувального акту, скерованого прокурором до суду, фігуранти кримінального провадження обвинувачувалися у вчиненні низки крадіжок з проникненням до житла громадян на території м. Черкаси та м. Канів, а також в умисному вбивстві та розбійному нападі на мешканку м. Канів.

Так, вони в лютому місяці 2016 року, заздалегідь підготувавши зброю – «обріз» мисливської рушниці, в під’їзді будинку, де остання проживала, здійснили її вбивство шляхом двох прицільних пострілів в життєво важливі органи, внаслідок яких потерпіла померла.

Вироком Придніпровського районного суду міста Черкаси обвинувачених визнано винними у вчиненні інкримінованих їм злочинів та призначено покарання від 6 років позбавлення волі до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

На цей час вирок не набрав законної сили та вивчається прокуратурою Черкаської області на предмет законності.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

You may also like...