Засуджено до 5 років позбавлення волі мешканку Попаснянського району за участь в опроведенні «референдуму про «ЛНР»

Прокуратурою Луганської області підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно громадянки України за фактом вчинення нею кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України (умисні дії, вчинені за попередньою змовою групою осіб, направлені на зміну меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України).

Розслідуванням встановлено, що в травні 2014 року громадянка України погодилася взяти участь у проведенні так званого «Референдуму щодо підтримки акту про державну самостійність «ЛНР» на території смт. Білогорівка Попаснянського району у якості члена виборчої дільниці, розташованої у приміщенні Білогорівського міського будинку культури Попаснянського району Луганської області.

Зокрема, жінка, виконуючи відведену їй роль члена виборчої комісії, облаштувала в зазначеному приміщенні виборчу дільницю, брала участь у проведенні інструктажу з порядку проведення голосування, завіряла відбитком печатки бланки бюлетенів з метою подальшого їх використання під час голосування та брала участь у підрахунку бюлетенів.

Враховуючи той факт, що під час досудового розслідування підозрювана повністю визнала свою провину у вчиненні інкримінованого їй кримінального правопорушення, щиро розкаялася, активно сприяла розкриттю злочину та викриттю інших співучасників, між нею і прокурором укладено угоду про визнання винуватості. Вироком Попаснянського районного суду Луганської області її визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України та призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі із звільненням від відбування покарання з випробуванням.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...