Засуджено мешканку Запоріжжя, яка в соцмережі закликала до референдуму про приєднання Південно-Східних областей України до Росії

Відділом нагляду за додержанням законів органами СБУ та державної прикордонної служби прокуратури області забезпечено належне підтримання публічного обвинувачення в Жовтневому районному суді м. Запоріжжя обвинувального акту стосовно мешканки міста Запоріжжя за ч.ч. 1, 2 ст. 110 КК України (розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення дій з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, у тому числі вчинене повторно).

Установлено, що вказана мешканка міста Запоріжжя, будучи радикально налаштованою особою, яка не сприймає державну владу в Україні, діючи умисно, з метою зміни меж території та державного кордону України, розміщувала на власній сторінці у соціальній мережі «Вконтакте» матеріали із закликами підтримати проведення референдуму про приєднання Південно-Східних областей України до Російської Федерації.

Скоординованими зусиллями правоохоронних органів прокуратури та СБУ протиправну діяльність зловмисниці було викрито та задокументовано.

Вироком Жовтневого районного суду м. Запоріжжя від 09.10.2019 визнано винною обвинувачену у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 1, 2 ст. 110 КК України та призначено їй за сукупністю покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, та враховуючи тяжкість злочину та особу винної, яка щиросердечно розкаялась, активно сприяла розкриттю злочину та повністю визнала свою провину, звільнено обвинувачену від відбування покарання з випробувальним терміном на один рік.

Прес-служба прокуратури Запорізької області

You may also like...