Затримано 40-річного педофіла, який мав інтимні відносини з малолітньою дівчиною

28 грудня близько 16:00 до відділу поліції звернулась працівниця Первомайського центру реабілітації дітей з повідомленням про те, що 13-річна вихованка їхнього закладу пішла до школи та не повернулась.

На чолі з керівником відділу поліції на пошуки дівчинки негайно були задіяні слідчо-оперативна група, оперуповноважені кримінальної поліції та ювенальники.

Провівши ряд розшукових заходів, правоохоронці протягом декількох годин встановили місцезнаходження втікачки. Як з’ясувалось, весь цей час вона знаходилась разом зі своїм 40-річним знайомим, який не зважаючи на її вік, вступив з нею у статеві зносини.

Слідчі затримали чоловіка у порядку статті 208 КПК України. За процесуальної підтримки місцевої прокуратури затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 152 ККУ «Зґвалтування особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її добровільної згоди», що карається позбавленням волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років. Найближчим часом у суді буде вирішено питання щодо обрання стосовно підозрюваного міри запобіжного заходу.

Наразі призначено ряд експертиз. Триває розслідування, під час якого правоохоронці з’ясовуватимуть усі обставини злочину.

Первомайський відділ поліції ГУНП Миколаївської області

You may also like...