Затримано чоловіка, який переховувався після нападу на запорізьких поліцейських

Другого підозрюваного у нападі на співробітників поліції міста Васильківка, Запорізької області, якого було оголошено у розшук, на світанку 1 серпня 2019 року затримано спільними діями оперативників внутрішньої безпеки НПУ, бійців КОРДу та слідчих ГУНП у Запорізькій області. Зловмисник облаштував схрон у батьківському домі, сподіваючись уникнути відповідальності.

Нагадаємо, 19 червня 2019 року у місті Васильківка, що у Запорізькій області, група агресивно налаштованих молодиків скоїла напад на співробітників місцевого відділу поліції. Старшого дільничного офіцера поліції та старшого слідчого поліції жорстоко побили та відібрали особисті речі і службові посвідчення.

На изображении может находиться: 1 человек, телефон и в помещении

Потерпілі правоохоронці були госпіталізовані до лікарні з низкою тяжких травм. Їхніх кривдників було встановлено за «гарячим слідом». Оперативники Запорізького управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ спільно зі слідчими запорізької поліції та працівниками Васильківського відділу поліції викрили серед найбільш активних нападників двох місцевих мешканців.

Зловмисники виявились рідними братами, 1994 та 2003 років народження. Заочно їм було оголошено підозру у скоєні злочину та отримано дозвіл суду на затримання.

16-річного винуватця події, який спровокував конфлікт, затримали. Зважаючи, що нападник – неповнолітній, суд обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Його старший брат зник з поля зору правоохоронців, тому підозрюваного оголосили у розшук.

Півтора місяці 25-річний чоловік переховувався, дотримуючись конспірації, з метою уникнути покарання за вчинені дії. Проте, і оперативники внутрішньої безпеки НПУ не втрачали пильності ні на хвилину. В результаті комплексу оперативно-розшукових заходів було встановлено, що втікач знаходиться на території будинку його батьків.

На світанку 1 серпня 2019 року під час спільної спецоперації Запорізького управління ДВБ НПУ, бійців спецпідрозділу КОРД та працівників слідчого управління ГУНП у Запорізькій області, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, розшукуваного затримали.

Відразу після скоєння розбійного нападу на поліцейських, усвідомивши, що доведеться нести відповідальність, зловмисник облаштував у батьківському домі схованку. Між дахом і обшивкою двоповерхового будинку, закутавшись у такий собі поліетиленовий «кокон», щоб не травмуватися небезпечною скловатою, чоловік перечекав обшук поліції і сподівався таким чином відсидітись поки триватиме слідство.

Наразі в порядку ст.209 КПК України фігуранта злочину затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Братам загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з конфіскацією майна. Подальшу їхню долю вирішить суд.

Департамент внутрішньої безпеки
Національної поліції України

You may also like...