Затримано харків’ян, на рахунку яких більше десяти квартриних крадіжок

Один із підозрюваних у минулому році був затриманий за крадіжку та знаходився під вартою. Однак він вийшов під заставу та продовжив свою злочинну діяльність.

26 лютого під час оперативно-розшукових заходів, працівники Управління карного розшуку ГУНП в Харківській області спільно з оперативниками Холодногірського відділу поліції затримали чоловіків, які обокрали квартиру. Зловмисників виявили неподалік місця скоєння злочину.

Як розповіла старший оперуповноважений Управління карного розшуку ГУНП в Харківській області Інна Вернигора,  правопорушники проникли до квартири шляхом підбору ключа. З помешкання чоловіки викрали ноутбук, планшет, норкову шубу, ювелірні вироби, ікони, гроші та особисті речі власників.

Зловмисниками виявилися 36 та 40-річні харків’яни. Обидва громадянина ніде не працюють та раніше притягувалися до кримінальної відповідальності за майнові злочини. Один з чоловіків  наприкінці липня минулого року був затриманий за крадіжку, скоєну  на території селища Пісочин Харківської області, та знаходився під вартою. Однак він вийшов під заставу та продовжив свою злочинну діяльність.

В ході санкціонованих обшуків за місцем мешкання зловмисників поліцейські вилучили знаряддя злочинів (відмички), ноутбуки, мобільні телефони, планшети та інше майно, здобуте злочинним шляхом.

Речові докази вилучені.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років. На даний час чоловікам повідомлено про підозру у скоєнні злочину, вони знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання.

Слідчі дії тривають.

Відділ комунікації поліції Харківської області

You may also like...