Затримано колишнього ліквідатора «Київського радіозаводу», який перебував у розшуку за розкрадання понад 48 млн грн

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 5 слідчим відділом Оболонського управління поліції ГУ Нацполіції у м. Києві затримано колишнього ліквідатора «Київського радіозаводу», який тривалий час перебував у розшуку за підозрою у незаконному продажу майна підприємства та зловживанні повноваженнями особою, яка надає публічні послуги (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 365-2 КК України).

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ОГП.

За даними слідства, упродовж 2016 року арбітражний керуючий, якого призначили ліквідатором ДП «ВО «Київський радіозавод», здійснив незаконний продаж 14 об’єктів нерухомого майна – нежитлових будівель та приміщень, які належали держпідприємству за ціною, заниженою у 5, а подекуди у 10 разів, завдавши збитки державі на суму понад 45,6 млн грн. Частину коштів, отриманих від реалізації нерухомості у сумі 2,7 млн грн, ліквідатор перевів на рахунки афільованих з ним приватних підприємств.

Після повідомлення про підозру колишній ліквідатор радіозаводу переховувався від правоохоронних органів, у зв’язку з чим був оголошений у розшук.

Оболонський районний суд столиці обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Зважаючи на те, що прокурор у суді просив взяти колишнього ліквідатора під варту, зазначене рішення буде оскаржено.

Крім того, наразі у судовому порядку вирішується питання про визнання недійсними результатів публічних торгів та договорів купівлі-продажу приміщень «Київського радіозаводу» з метою повернення їх у державну власність. На майно, яке незаконно реалізовано ліквідатором, накладено арешт.

Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

You may also like...