Затримано покидькив, які побили нацгвардійца та стріляли в нього. Один з них – син екс-посадовця поліції (відео)

Рядовий Національної гвардії України, перебуваючи у відпустці, став об’єктом нападу двох молодиків. З хуліганських спонукань, заради самоствердження в очах дівчат, вони побили солдата, а потім пустили кілька куль йому у спину. З тяжкими пораненнями потерпілого було госпіталізовано.

Стрільцем виявився син колишнього посадовця поліції, який після зазначеної події, переховувався зі спільником у сусідньому місті. Обох вистежили працівники внутрішньої безпеки НПУ та затримали спільно з бійцями КОРДу.

У червні 2019 року 22-річний військовослужбовець Південного територіального управління НГУ прибув до Запоріжжя у щорічну відпустку. Відпочиваючи з друзями у місті близько півночі, знайшов мобільний телефон. Щоб повернути власникові почав дзвонити на наявні в ньому номери і таким чином встановив власницю, яка загубила сотовий.

В цей час до нього підійшло троє невідомих йому осіб, двоє з яких спершу почали словесно принижувати солдата, а потім без будь-яких причин, накинулися з кулаками. Розуміючи, що сили нерівні, військовий спробував уникнути подальшого продовження конфлікту і покинути місце події, але щойно повернувся спиною до нападників отримав постріл у спину, потім – у ноги.

Пораненому вдалося самотужки дістатися до найближчої кав’ярні, де стояли відпочиваючі та попросити допомоги. Швидка доставила його до лікарні, де було діагностовано тяжкі тілесні ушкодження у вигляді проникаючого вогнепального поранення грудної клітини справа, поранення легені, правої голені, забій голови.

За фактом події органом досудового розслідування ГУНП у Запорізькій області, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, було розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.121 та ч.4 ст.296 Кримінального кодексу України.

Під час розслідування обставин події було встановлено, що до нападу на військовослужбовця причетні мешканці Запоріжжя 22-х та 25- ти років. Старший з яких виявився сином колишнього посадовця главку обласної поліції.

Зважаючи, що у полковника поліції залишилися службові зв’язки, які могли вплинути на хід розслідування злочину, до справи долучилися працівники Запорізького управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ.

Оперативники ДВБ НПУ, провівши комплекс заходів, встановили, що винуватці події переховуються, дотримуючись всебічної конспірації, постійно змінюють місце свого перебування, уникають спілкування мобільним телефоном.

Заочно органом досудового розслідування, після вивчення матеріалів справи, 22-річному парубку було оголошено підозру за ч.2 ст.296 КК України, а безпосередньому 25-річному стрільцю – за ч.4 ст.296 та ч.1 ст.121 КК України.

За інформацією внутрішньої безпеки НПУ втікачі намагалися схоронитися у місті Мелітополь, готові до швидкого організованого відходу та опору. Суд дав ухвалу правоохоронцям на затримання та доставлення до суду в порядку ст.191 КПУ України. До спецоперації по затриманню задіяли бійців спецпідрозділу КОРД.

Сина колишнього поліцейського затримали на квартирі його знайомої в одній з багатоповерхівок Мелітополя. Його спільника – у сусідньому під’їзді того ж будинку. Варто зазначити, що неабияку допомогу правоохоронцям надали мешканці будинку. Не зважаючи на нічний час доби, всі жителі відкривали двері квартир і допомагали в опізнанні фото підозрюваних та точному місцю їхнього переховування.

В одного із затриманих виявлено та вилучено помпову незарестровану рушницю. У свою жертву зловмисники стріляли з пристрою для відстрілу гумових куль травматичної дії, власника якого наразі не встановлено.

Нападники поміщені до ізолятора тимчасового тримання. За вчинене їм загрожує кримінальна відповідальність, межі якої визначить суд.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...