Затримано пособників в отриманні 30 000 доларів службовими особами Міністерства оборони

Слідчі теруправління ДБР, розташованого у м. Києві, затримали двох осіб – посередника та колишнього співробітника концерну «Військторгсервіс»  –  під   час отримання неправомірної вигоди для службових осіб Міністерства оборони України.

Цей факт задокументовано за процесуального керівництва військової прокуратури Дарницького гарнізону та оперативного супроводу Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ.

За попередньою інформацією, кошти, отримані від підприємця, посередник та  колишній співробітник концерну «Військторгсервіс» мали передати службовим особам Міністерства оборони для переукладання договорів оренди 50 торгових місць в м. Одеса. Також службові особи Міністерства мали відмовитися від судового позову, в якому вимагали від підприємців звільнити ці торгівельні площі.

Слідством встановлено, що кошти передавалися кількома частинами. Наприкінці грудня у м. Києві задокументовано перший факт отримання 1000 доларів США. 7 лютого відбулась передача решти суми  – 29 000 доларів США, під час якої особи були затримані.

Посередника та колишнього співробітника концерну «Військторгсервіс» затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Тривають першочергові слідчі дії, спрямовані на встановлення причетних до вчинення злочину посадових осіб Міністерства оборони України та концерну «Військторгсервіс».

Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (пособництво у підкупі службової особи). // ДБР

You may also like...