Затримано правопорушника, який неодноразово «мінував» станції столичної підземки та ТРЦ

Хлопець повідомляв до поліції про нібито закладену вибухівку. Проте після ретельних перевірок об’єктів правоохоронці не виявляли жодних підозрілих предметів. Тепер жартівнику загрожує до восьми років позбавлення волі.

Працівники управління поліції в метрополітені спільно зі співробітниками Головного управління Служби безпеки України та під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури №7 викрили зловмисника, який неодноразово повідомляв до поліції про нібито замінування станцій столичного метрополітену та торгово-розважальних центрів міста Києва. Після ретельних перевірок правоохоронці не виявляли жодних вибухонебезпечних предметів чи речовин.

Начальник управління поліції в метрополітені Михайло Ніконов зазначив, що у подальшому правоохоронці затримали правопорушника та провели у його помешканні невідкладний обшук:

«Фігурантом виявився 25-річний киянин, який раніше до кримінальної відповідальності не притягувався. Після обшуку за місцем проживання чоловіка, ми виявили кілька мобільних телефонів та сім-картки, за допомогою яких він робив повідомлення на спецлінію. Ми довели причетність його до шести епізодів. Наразі правопорушнику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченому частиною 2 статті 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян) Кримінального кодексу України. Хлопцю загрожує до восьми років позбавлення волі».

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...