Затримано ще одну злочинну групу, яка незаконно переправляла осіб через держкордон на Одещині

Зловмисники підшукували чоловіків призивного віку, які мали намір виїхати з України, і за грошову «винагороду» обіцяли переправити «нелегалів», минуючи прикордонні пости. Наразі спільники затримані та поміщені до ізолятора тимчасового тримання.

Від початку бойових дій працівники Одеського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції проводять оперативні заходи зокрема й із виявлення фактів незаконного перетину держкордону України. Наприкінці квітня цього року правоохоронці встановили ще одну злочинну групу, яка «спеціалізувалася» на такій діяльності.

Возможно, это изображение 3 человека и на открытом воздухе

Учасники угруповання – мешканці Одеської області. 32-річний фігурант підшукував охочих уникнути можливої мобілізації і втекти за кордон. За 3 000 доларів США гарантував провести на територію Республіки Молдова, оминаючи пункти Державної прикордонної служби. “Клієнтів” направляв до своїх спільників, які мали особисто організувати переправлення з Болградського району.

За зібраними матеріалами оперативників ВБ слідче управління ГУНП в Одеській області розпочало кримінальне провадження за ч.2 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці затримали і «перевізників», і чергового «нелегала» під час розрахунку за незаконний перетин кордону. Крім того, провели санкціоновані обшуки у зловмисників і вилучили готівку у різній валюті, телефони, автомобілі, а також амфетамін та майже 2 кг марихуани. За фактом виявлення наркотиків внесено відомості до ЄРДР за ч.3 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) КК України.

На теперішній час трьох учасників злочинної групи поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Слідчі поліції готують оголошення про підозру затриманим. За скоєні дії фігурантам загрожує позбавлення волі на строк від п’яти років.

Процесуальне керівництво здійснює Одеська обласна прокуратура.

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України

You may also like...