Затримано злочинну групу, яка «спеціалізувалася» на крадіжках товарів зі складів підприємців

Їх затримали відразу після викрадення пестицидів з території фермерського господарства у Вінницькій області.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області Нацполіції під час проведення заходів з документування осіб, котрі скоюють майнові злочини на території регіону, встановили учасників злочинного угруповання: вони «спеціалізувалися» виключно на крадіжках товару та продукції підприємців, які зберігалися на складських приміщеннях.

На изображении может находиться: один или несколько человек и на улице

До складу групи входило п’ять мешканців Одеської області віком від 22-х до 28-ми років. Для транспортування викраденого використовували вантажний транспорт. Учасники групи орудували як на території регіону, так і за його межами.

Нет описания фото.

Під час процесуальних заходів поліцейські встановили, що зловмисники готуються до чергового злочину на території Вінниччини. Повідомивши колегам із поліції Вінницької області, правоохоронці провели заходи для їх затримання.

У суботу, 28 березня, на трасі в Біляївському районі Одеської області оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області Нацполіції та слідчі слідчого управління поліції в Вінницькій області зупинили автомобіль. У вантажівці виявили хімічні засоби для захисту рослин, котрі напередодні були викрадені з території фермерського господарства у Вінницькій області. Учасники злочинної групи якраз поверталися з викраденим товаром вартістю понад чотири мільйони гривень до Одеської області.

Наразі п’ятьох чоловіків затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. За погодженням з прокуратурою Вінницької області їм повідомили про підозру за ч. 5 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна. Перевіряється їх причетність до скоєння інших злочинів.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

You may also like...